Známe vítěze potraviny regionu


Značkou Regionální potravina Ústeckého kraje se pyšní Litoměřický pršut i Medový dort bez mouky. V letošním ročníku zde soutěžilo 52 místních producentů s 259 výrobky a mezi vítěznými je například pečená paštika ve slanině a med z Českého středohoří. 

„Vítězství v soutěži Regionální potravina pro nás znamená oficiální zařazení mezi výrobce kvalitních českých potravin. Máme radost, že chuť a kvalitu našich výrobků porota ocenila a že díky propagaci spojené s touto značkou se o naší výrobě mléčných produktů, pařených a zrajících sýrů dozví mnohem více zákazníků a příznivců českých rodinných biofarem,“ říká Věra Holá k vítězství v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje v kategorii Sýry včetně tvarohu.

Značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2024 získaly Pečená paštika ve slanině z Řeznictví & bistro – Jaroslav Durček, Litoměřický pršut z Pršutérie od Pršutérie Chovaneček, Tvaroh tučný BIO z Farmy U sluníček Heřmanov, Kefír z Minimlékárny pod Řípem, Kváskový chléb od Fokus Labe, Medový dort bez mouky z Cukrárny Adamant Krupka, Hruškový sirup od Perfectly Delicious, Karlátka BIO sušené švestky s peckou od Švestkové dráhy od Karlátka od Švestkové dráhy a Med květový z Českého středohoří z Včelí farmy Lovosice. Čestné uznání získaly Ryby od Macka – Pstruh duhový a Kapr obecný od Radomila Macka.

 „Jsme velmi rádi za toto ocenění naší práce. Díky stále rostoucí konkurenci je totiž těžší a těžší na něj dosáhnout, proto na našich výrobcích stále pracujeme, abychom dobře reprezentovali náš ústecký region. Příští rok se určitě opět přihlásíme s nějakou specialitou a pokusíme se opět uspět, jelikož radost z úspěchu neomrzí,“ říká s vděčností Vlastimil Chovaneček k vítězství v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje v kategorii Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy.


Napište první komentář

Přidat komentář