Labe kulminuje na úrovni dvouleté povodně


Na řece Labe stále platí 3. stupeň povodňové aktivity, tedy stav ohrožení. Dobrou zprávou je, že podle propočtu Povodí Labe by zítra ráno měla hladina řeky Labe výrazně klesnout. Aktuální predikce Povodí Labe jpředpokládá kulminaci na 685 centimetrech. Podle informace z jednání ústecké Povodňové komise stávající dopravní omezení v krajském městě zůstávají nadále v platnosti.

Řeka Labe by na svém dolním toku měla kulminovat v Ústí nad Labem dnes mezi 21:00 hodinou a půlnocí., v Děčíně ve čtvrtek mezi půlnocí a třetí hodinou ranní, přibližně na úrovni dvouleté povodně. Krajská Povodňová komise na dnešním jednání konstatovala, že situace v Ústeckém kraji není a nebude dramatická, řeky se, až na několik drobných rozlivů, drží v korytech. Pokles hladin může být pozvolný, voda bude odtékat několik dní, žádné komplikace už by ale působit neměla.

Výsledek závisí na odtoku z vltavské kaskády, který je regulován podle aktuální situace v povodí Vltavy. Oproti včerejší ranní předpovědi došlo k mírnému navýšení kulminačních výšek hladin a současně k dalšímu časovému posunu do pozdějších hodin.


Napište první komentář

Přidat komentář